VEELGESTELDE VRAGEN

 • Mag ik vissen?

  In Värmland is vissen toegestaan. Je kan hier een visvergunning kopen. Met deze vergunning mag je in alle meren vissen, zonder de vergunning is dit niet toegestaan. Op de meeste basecamps kan je bij aankomst ook een visvergunning kopen voor 200 SEK of 20 euro.

 • Hoe lang duurt de busrit?

  De busrit naar onze basecamps duurt ongeveer 20 uur (vanaf Brussel) inclusief pauzes. De exacte reisduur hangt uiteraard af van de opstapplaats, het weer en verkeer onderweg.

 • De week van mijn keuze is volgeboekt. Is er nog een mogelijkheid om mee te gaan?

  We werken met een wachtlijst als de reis is volgeboekt. Via de boekingskalender kan je je hiervoor inschrijven. Zodra er een kano vrij komt, nemen we contact met je op en kan je de reis alsnog boeken.

 • Wanneer vertrekt de bus naar Zweden?

  De bus vertrekt op vrijdag vanuit België en Nederland. Het vertrek vanaf ons basecamp naar huis is op zaterdagavond. De bus komt zondag rond de middag of begin van de avond aan.

 • Give back to nature door je CO2-uitstoot te compenseren

  De planeet geeft ons zoveel moois om te bewonderen, maar als we dat nog lang willen kunnen, moeten we haar vandaag meer dan ooit beschermen. In het boekingsformulier kan je daarom op een makkelijke en betrouwbare manier de CO2-uitstoot van je reis compenseren via Greentripper.

  Jouw bijdrage wordt via het gecertificeerd klimaatproject Kariba, ingezet om genoeg bomen te planten om het equivalent van jouw CO2-emissies omzetten tot zuurstof. Daarnaast steun je met het Kariba project de bescherming van 785.000 hectaren prachtige bossen en de wilde dieren die erin wonen, alsook de lokale communities in Zimbabwe. Er worden officiële carbon credit certificaten uitgestuurd die jouw compensatie vastleggen. 

 • Waar exact bevindt het basecamp van de kanotocht zich?

  We hebben meerdere basecamps in de Värmland regio en de verdeling vindt 2 weken voor vertrek plaats. Je wordt voor vertrek via mail op de hoogte gebracht van het exacte adres. Alle basecamps liggen tussen de plaatsjes Årjäng en Bengtsfors, dus dit kan je als uitgangspunt nemen als je nu al de route wil berekenen.